Panert torsk med potet- og ertemos og agurksalat

Panert torsk med potet- og ertemos og agurksalat

4.06 (1459)
Under 20 min
6 Ingredienser
Panert fisk er en favoritt hos mange barn. Den hjemmelagde, rustikke potet- og ertemosen gjør retten enda bedre.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Grønne erter
125 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Panert torsk
360 g
(Fisk, Hvete)
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Urtedressing
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 650 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er ekstra godt med dill, kapers og litt eplesidereddik i agurksalaten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetene og ertene. 
Del potetene i to, og kok dem i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok ertene med potetene de siste 4 minuttene. 
 Ha fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek torsken midt i ovnen i 12–15 minutter.
Skyll og kutt agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen agurken, rødløken og urtedressingen i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. 
Sil vannet av potetene og ertene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene og ertene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!