Banh mi - vietnamesisk bagett med grillet gyroskjøtt, omelett, syltede grønnsaker og hoisinsaus
Laktosefri

Banh mi - vietnamesisk bagett med grillet gyroskjøtt, omelett, syltede grønnsaker og hoisinsaus

4.49 (199)
Under 30 min
11 Ingredienser
Dette er en klassisk vietnamesisk sandwich, populær street food. Vi har blant annet fylt den med gresk gyroskjøtt, dette er superdigg fusion.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • vann
  • sukker
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød chili
1 stk
Agurk
1 stk
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Vann
2 dl
Sukker
1 dl
Grillet gyroskjøtt
250 g
Hoisinsaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Srirachasaus
1 pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Vann
1 ss
Smør
1 ss
(Melk)
Grove bagetter
2 stk
(Hvete, Gluten)
Koriander
1 bunt
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 948 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødet kan byttes ut med kokt ris, om det frister mer.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell sjalottløken og gulroten. Kutt løken i tynne skiver, og grovriv gulroten på et rivjern. Kutt chilien i tynne skiver. Kutt agurken i tynne strimler. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle. Kok opp en kjele med 1 dl eddik, 2 dl vann og 1 dl sukker. Hell laken over grønnsakene, og la dem trekke i laken frem til servering.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det er gjennomvarmt. Vend inn hoisinsausen, og gi det hele et lite oppkok. Smak til med srirachasausen.
Knekk eggene i en bolle, og pisk inn 1 ss vann, litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og smelt 1 ss smør. Ha i omelettblandingen, og stek den i 2–3 minutter, til den har stivnet. Rull sammen den ferdigstekte omeletten.
 Tilbered bagettene som anvist på pakken (se tips).
 Skyll og tørk korianderen. Fyll bagettene med de syltede grønnsakene, omeletten, gyroskjøttet, korianderen og chilimajonesen. 
God middag!