Roede
Glutenfri
Pannestekt seifilet
med bakte gulrøtter, grov potetmos, sitron- og estragonsaus3.85 (124)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- margarin
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Helmelk
½–1 dl
Margarin
1 ss
Gulrøtter
400 g
Olje
1 ts
Maisstivelse
⅔ pakke
Helmelk
3 dl
Estragon
½ bunt
Sitron
½ stk
Margarin
1 ss
Seifilet
300 g
Estragon
½ bunt
Olje
1 ts
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 547 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 57 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell potetene om du vil ha en finere potetmos.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i fire, og kok dem i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Smelt 1 ss margarin i en kjele på middels lav varme. Visp inn ⅔ pakke av maisstivelsen, og deretter 3 dl melk, litt etter litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke i 3–4 minutter. Skyll, rist og finhakk alle estragonbladene. Ha halvparten av estragonen i sausen. Skyll sitronen godt. Smak til med finrevet sitronskall, salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Strø over resten av estragonen før servering.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss margarin. Spe på med ½–1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Kutt resten av sitronen i båter. Server sitronbåtene til fisken.
125 g Potetmos: 150 g Gulrøtter: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal.
God middag!