Roede
Lyr med potetsalat og lettkremet paprikasaus
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Poteter
350 g
Rødløk
½ stk
Grillet paprika
½ glass
Reddiker
1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Salt
Rødløk
½ stk
Grillet paprika
½ glass
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Vann
1–2 dl
Matfløte
1.5 dl
Sitron
½ stk
Salt
Lyrfilet
450 g
Extra virgin olivenolje
1 ss
Salt
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne ferske urter som gressløk eller persille i potetsalaten. For mer smak på fisken, pensle litt av paprikasausen over fiskestykkene før du baker dem i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene småkoke seg møre. Det tar omtrent 20-25 minutter. Skyll potetene i kaldt vann og la dem dampe av seg.
Del 1/2 rødløk i terninger. Løft ut bakt paprika kutt den i terninger, og finhakk et par hvitløksfedd fra glasset. Stek løken blank i olje i en liten kjele. Tilsett bakt paprika, hvitløk, vann og kok opp. La sausen småkoke i omtrent 5 minutter og tilsett matfløte helt mot slutten. Kjør den fin med en stavmikser eller blender. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper (se tips).
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med papir Legg fiskestykkene i en ildfast form og krydre dem med salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak fisken i omtrent 7–12 minutter, til den er gjennomstekt (se tips).
Del de kokte potetene i to. Skjær rødløk, grillet paprika og reddiker i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen med potetene. Vend inn sennepsvinaigretten. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Server bakt lyr med potetsalat, paprikasaus og sitron i båter.
125 g
Potetsalat med grønnsaker: 200 g
Paprikasaus: 1 dl
Energiinnhold: ca 380 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no:
Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!