Lyr med potetsalat og lettkremet paprikasaus
Roede

Lyr med potetsalat og lettkremet paprikasaus

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
350 g
Rødløk
½ stk
Grillet paprika
½ glass
Reddiker
1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Salt
Rødløk
½ stk
Grillet paprika
½ glass
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Vann
1–2 dl
Matfløte
1.5 dl
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Salt
Lyrfilet
450 g
(Fisk)
Extra virgin olivenolje
1 ss
Salt
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne ferske urter som gressløk eller persille i potetsalaten. For mer smak på fisken, pensle litt av paprikasausen over fiskestykkene før du baker dem i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene småkoke seg møre. Det tar omtrent 20-25 minutter. Skyll potetene i kaldt vann og la dem dampe av seg.
Del 1/2 rødløk i terninger. Løft ut bakt paprika kutt den i terninger, og finhakk et par hvitløksfedd fra glasset. Stek løken blank i olje i en liten kjele. Tilsett bakt paprika, hvitløk, vann og kok opp. La sausen småkoke i omtrent 5 minutter og tilsett matfløte helt mot slutten. Kjør den fin med en stavmikser eller blender. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper (se tips).
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med papir Legg fiskestykkene i en ildfast form og krydre dem med salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak fisken i omtrent 7–12 minutter, til den er gjennomstekt (se tips).
Del de kokte potetene i to. Skjær rødløk, grillet paprika og reddiker i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen med potetene. Vend inn sennepsvinaigretten. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Server bakt lyr med potetsalat, paprikasaus og sitron i båter.
125 g Potetsalat med grønnsaker: 200 g Paprikasaus: 1 dl Energiinnhold: ca 380 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!