Røkt svinekam med sommerkål, asparges og hjemmelaget urtesaus

Røkt svinekam med sommerkål, asparges og hjemmelaget urtesaus

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Perfekt kokt asparges og sommerkål med smør og litt salt på er en nytelse i seg selv. Med røkt kjøtt og en smakfull saus til blir det enda bedre.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Sommerkål
1 bit
Asparges
250 g
Smør
2 ss
(Melk)
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
3 ss
(Hvete)
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
774 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
55 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk grillen hvis været tillater det! Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del sommerkålen i båter gjennom stilkfestet, og kutt bunnene av aspargesene. Kok sommerkålen i lettsaltet vann i 4–5 minutter. Kok aspargesen sammen med sommerkålen de siste 2 minuttene av sommerkålens koketid. Hell av vannet, og vend grønnsakene i 2 ss smør. Sett på lokk, så du holder grønnsakene varme fram til servering. 
 Smelt 2 ss smør i en kjele, rør inn 3 ss hvetemel, til blandingen har sluppet kjelen. Spe på med melken, og la sausen småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter. Rør inn kryddermiksen, og smak til med salt og pepper. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
God middag!