Røkt svinekam med sommerkål, asparges og hjemmelaget urtesaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Perfekt kokt asparges og sommerkål med smør og litt salt på er en nytelse i seg selv. Med røkt kjøtt og en smakfull saus til blir det enda bedre.
Perfekt kokt asparges og sommerkål med smør og litt salt på er en nytelse i seg selv. Med røkt kjøtt og en smakfull saus til blir det enda bedre.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Sommerkål
1 bit
Asparges
250 g
Smør
2 ss
Helmelk
5 dl
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Smør
2 ss
Hvetemel
3 ss
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 774 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 55 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk grillen hvis været tillater det! Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del sommerkålen i båter gjennom stilkfestet, og kutt bunnene av aspargesene. Kok sommerkålen i lettsaltet vann i 4–5 minutter. Kok aspargesen sammen med sommerkålen de siste 2 minuttene av sommerkålens koketid. Hell av vannet, og vend grønnsakene i 2 ss smør. Sett på lokk, så du holder grønnsakene varme fram til servering.
Smelt 2 ss smør i en kjele, rør inn 3 ss hvetemel, til blandingen har sluppet kjelen. Spe på med melken, og la sausen småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter. Rør inn kryddermiksen, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
God middag!