Kyllinggryte i sitronsaus med rotgrønnsaker, poteter og dill
4.11 (480)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- salt
- pepper
Gulrøtter
2 stk
Gulbete
1 stk
Poteter
350 g
Helmelk
2½–3 dl
Sitron
½ stk
Dill
1 bunt
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 559 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 54 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek potetene, rotgrønnsakene og kyllingen i ovnen på 220 grader i omtrent 20 minutter, og server sitronsausen ved siden av.
Skrell og kutt gulrøttene og gulbeten i jevnstore biter. Del potetene i to. Kok potetene og rotgrønnsakene i en kjele med lettsaltet vann, i omtrent 20 minutter eller til alt er gjennomkokt.
Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken under omrøring til en passe tykk saus, og la den småkoke på svak varme i 5 minutter. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll dillen. Kutt eller riv kyllingkjøttet i mindre stykker.
Ha kyllingkjøttet, kraften fra pakken og hønsebuljongen i sausen, og kok opp. Smak til gryten med salt, pepper, sitronskallet og litt saft fra sitronen. Finhakk dillen og server den til som topping, eller vend den inn i gryten sammen med rotgrønnsakene rett før servering.
God middag!
God middag!