20-30
Laktosefri
Vegetar
Teriyakistekt vegetardeig med jasminris, agurk, chilimajones og peanøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- bygg,
- havre,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- olje
- pepper
Jasminris
Jasminris
135 g
Grønnsaker
Agurk
½ stk
Vårløk
1 pakke
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Teriyakistekt vegetardeig
Vegetardeig (Bygg, Havre)
270 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Til servering
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 902 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 94 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner agurkskivene i limesaft og litt salt for ekstra smak.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Grønnsaker: Skyll og kutt agurken i to på langs. Skrap ut den myke kjernen med en skje, dette skal ikke brukes. Kutt den ene halvdelen i tynne skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern. Skyll og kutt limen i båter.
- Teriyakistekt vegetardeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek vegetardeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den får en stekeskorpe. Del vegetardeigen i mindre biter, og stek den i 6–8 minutter, til den er gjennomstekt. Vend inn teriyakisausen og kok opp. Vend inn halvparten av vårløken, og rør godt sammen. Smak til med pepper.
- Servering: Skyll og grovhakk korianderen. Fyll dype skåler med risen og vegetardeigen. Topp med resten av vårløken, gulroten, agurken og nøttene. Server korianderen, chilimajonesen og limebåtene til retten.