Teriyakistekt vegetardeig med jasminris, agurk, chilimajones og peanøtter
Laktosefri
Vegetar

Teriyakistekt vegetardeig med jasminris, agurk, chilimajones og peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
Jasminris
135 g
Agurk
½ stk
Vårløk
1 pakke
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Vegetardeig
270 g
(Bygg, Havre)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 902 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 94 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner agurkskivene i limesaft og litt salt for ekstra smak.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt agurken i to på langs. Skrap ut den myke kjernen med en skje, dette skal ikke brukes. Kutt den ene halvdelen i tynne skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern. Skyll og kutt limen i båter.    
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek vegetardeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den får en stekeskorpe. Del vegetardeigen i mindre biter, og stek den i 6–8 minutter, til den er gjennomstekt. Vend inn teriyakisausen og kok opp. Vend inn halvparten av vårløken, og rør godt sammen. Smak til med pepper.     
 Skyll og grovhakk korianderen. Fyll dype skåler med risen og vegetardeigen. Topp med resten av vårløken, gulroten, agurken og nøttene. Server korianderen, chilimajonesen og limebåtene til retten.    
God middag!