Tomatisert chorizo- og kikertgryte med rustikk potetmos og kålsalat
Glutenfri

Tomatisert chorizo- og kikertgryte med rustikk potetmos og kålsalat

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Chorizo bbq
½ pakke
Kikerter
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Pizzasaus
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Strimlet kålsalat
120 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 857 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 81 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en mildere smak på gryten kan du la være å tilsette den finhakkede ingefærblandingen.

Ha posen med potetmos i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la posen trekke i vannet på middels høy varme i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Skrell løken, og skyll og rens paprikaen. Kutt løken og paprikaen i grove terninger. Ta av skinnet på chorizopølsen, og del den i skiver. Hell av laken og skyll kikertene. Hell av laken på maiskornene. 
 Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizoen i 2–3 minutter, til den får litt farge. Ha i ingefærblandingen, og stek paprikaen, løken og kikertene i 5–6 minutter, under omrøring. Ha i pizzasausen, maiskornene, hønsebuljongen, 2 dl vann og 1 ts sukker, og kok opp. La gryten småkoke i et par minutter, og smak til med salt og pepper. 
 Skyll og kutt tomaten i båter. Bland sammen kålsalaten, tomaten, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper i en salatbolle. 
 Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag! 
God middag!