Glutenfri
Tomatisert chorizo- og kikertgryte med rustikk potetmos og kålsalat
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Rustikk potetmos med timian
500 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Chorizo bbq
½ pakke
Kikerter
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Pizzasaus
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Strimlet kålsalat
120 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 857 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en mildere smak på gryten kan du la være å tilsette den finhakkede ingefærblandingen.
Ha posen med potetmos i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la posen trekke i vannet på middels høy varme i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skrell løken, og skyll og rens paprikaen. Kutt løken og paprikaen i grove terninger. Ta av skinnet på chorizopølsen, og del den i skiver. Hell av laken og skyll kikertene. Hell av laken på maiskornene.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizoen i 2–3 minutter, til den får litt farge. Ha i ingefærblandingen, og stek paprikaen, løken og kikertene i 5–6 minutter, under omrøring. Ha i pizzasausen, maiskornene, hønsebuljongen, 2 dl vann og 1 ts sukker, og kok opp. La gryten småkoke i et par minutter, og smak til med salt og pepper.
Skyll og kutt tomaten i båter. Bland sammen kålsalaten, tomaten, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper i en salatbolle.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!