Roede
Helstekt indrefilet av svin fra Prima Jæren med hoisinglaze og krydderpoteter
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Gluten·
- Soya
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
350 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Litt salt
Potetkrydder
½–1 pakke
Marinert indrefilet av svin
300 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hoisinsaus
1 pakke
Hjertesalat
½–1 pakke
Tomat
1 stk
Appelsin
1 stk
Vårløk
½ pakke
Extra virgin olivenolje
1 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne kjøttet sammen med noen hele fedd hvitløk og et par kvister rosmarin eller timian. Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, del dem i båter og ha dem i en ildfast form. Vend inn olje, salt. Sett formen i ovnen og bak potetbåtene møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend inn potetkrydderet når poteten er ferdigstekt.
Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side i en stekepanne med litt olje. Legg det over i en ildfast form og la det steke i 15–18 minutter i stekeovnen. Ta kjøttet ut av ovnen, pensle det med hoisinsaus og la det hvile i 5–10 minutter. Del det opp i fine skiver.
Skyll hjertesalatblader og rist av vannet. Riv salatbladene, del tomat og appelsin i grove terninger, og vårløk i tynne skiver. Ha grønnsakene på et stort fat eller i en salatbolle. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Server helstekt indrefilet av svin med hoisinglaze, krydderpoteter og salat med appelsin.
125 g
Poteter: 150 g
Salat:
Hoisinglace: 1 ss
Energiinnhold: ca 430 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!