Laktosefri
Hjemmelaget pasta bolognese med ruccolasalat og Grana Padano
4.22 (717)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- sukker
- salt
- pepper
- olivenolje
Pasta
200 g
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Kjøttdeig
300 g
Tomatpuré
½ pakke
Oregano
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Ruccola
100 g
Rødløk
½ stk
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 815 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 92 g
- Protein: 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke litt finhakket hvitløk med kjøttdeigen for ekstra smak.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skrell og finhakk den ene halve rødløken. Kutt den andre halve rødløken i tynne strimler.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter med en stekespade. Stek kjøttdeigen videre i et par minutter, til den er gjennomstekt.
Tilsett den finhakkede rødløken, gulroten og tomatpuréen, og stek videre i 3–4 minutter. Ha i basilikum- og oreganokrydderet, oksebuljongen og de moste tomatene. La sausen småkoke over lav varme i 8–10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.
Skyll ruccolaen. Bland ruccolaen og resten av rødløken i en serveringsskål. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp retten med den revne osten.
God middag!