Chili sin carne med bønner, quinoa og søtpotet
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Søtpotet
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gul løk
1 stk
Rød chili
1/2 stk
Gul paprika
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Kidneybønner
1 boks
Svarte bønner
1 pakke
Hakkede tomater
2 boks
Tomatpuré
1 boks
Three spice
1 pakke
Ferdigkokt quinoa
200 g
Olje
Salt
Pepper
Vann
5 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett 20 gram 70 % sjokolade eller 1 ss bakekakao i gryten for mer spennende smak!
Skrell søtpoteten og hvitløken. Finhakk hvitløken, løken og chilien, og kutt paprikaene og søtpoteten i terninger. Skyll kidneybønnene og de sorte bønnene i kaldt vann.
Varm opp en tykkbunnet kjele med litt olje til middels varme. Stek løken og hvitløken til løken er gyllen. Ha i chilien, paprikaene og søtpoteten og stek videre i ca. 5 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, tomatpuréen og tacokrydderet, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Tilsett bønnene og quinoaen i gryten når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
God middag!