Chili sin carne med bønner, quinoa og søtpotet

Chili sin carne med bønner, quinoa og søtpotet

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • vann
    Søtpotet
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    1 stk
    Gul løk
    1 stk
    Rød chili
    1/2 stk
    Gul paprika
    1 stk
    Grønn paprika
    1 stk
    Kidneybønner
    1 boks
    Svarte bønner
    1 pakke
    Hakkede tomater
    2 boks
    Tomatpuré
    1 boks
    Three spice
    1 pakke
    Ferdigkokt quinoa
    200 g
    Olje
    Salt
    Pepper
    Vann
    5 dl
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett 20 gram 70 % sjokolade eller 1 ss bakekakao i gryten for mer spennende smak!

    Skrell søtpoteten og hvitløken. Finhakk hvitløken, løken og chilien, og kutt paprikaene og søtpoteten i terninger. Skyll kidneybønnene og de sorte bønnene i kaldt vann.
    Varm opp en tykkbunnet kjele med litt olje til middels varme. Stek løken og hvitløken til løken er gyllen. Ha i chilien, paprikaene og søtpoteten og stek videre i ca. 5 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, tomatpuréen og tacokrydderet, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
    Tilsett bønnene og quinoaen i gryten når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
    God middag!