Filetstykke av svin med soppstuing, grønnkål og helstekte poteter
Glutenfri

Filetstykke av svin med soppstuing, grønnkål og helstekte poteter

4.39 (1575)
Under 45 min
7 Ingredienser
Nyt denne retten en dag du har litt bedre tid. Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, kremet sopp og frisk grønnkål er skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • soyasaus
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Filetstykke av svin
300 g
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Oksebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Grønnkål
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 554 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 38 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet, og stek det til kjernetemperaturen er 65 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til temperaturen er 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll potetene, og ha dem i en ildfast form. Hvis de er store, kan du dele dem i to for å korte ned på steketiden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, og trykk potetene litt flate med baksiden av en skje. Fordel 1 ss smør og 1 ss soyasaus over potetene. Stek potetene i ovnen i 10–15 minutter til, til de er gylne og sprø i kantene.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i soppen. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett litt smør og sjalottløken, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen og løken er gyllen. Tilsett crème fraîchen, oksebuljongen og 1 dl vann. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med grovkvernet pepper. 
 Skyll grønnkålen i kaldt vann, og kutt den i strimler. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålen i 3–4 minutter, til den har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper.
Nyt måltidet!
God middag!