Pizza med mozzarella, skinke, mais og salat
3.51 (69)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bløtdyr·
- Lupin·
- Egg·
- Gluten·
- Melk·
- Soya·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olivenolje
- olje
Fersk pizzadeig
1 pakke
Gul løk
1 stk
Pizzasaus
1/2 pakke
Revet mozzarella
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Kokt skinke i strimler
150 g
Hjertesalat
1 stk
Olje
Olivenolje
Bakepapir (kan sløyfes)
Hvetemel
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Eventuelle rester av pizzaen passer utmerket som lunsj dagen etter!
Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Kle et stekebrett med bakepapir, og dryss litt hvetemel på bakepapiret. Legg pizzadeigen på brettet, og jobb deigen forsiktig utover med hendene. Bruk en kjevle om det er nødvendig.
Finhakk løken. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 2-3 minutter, til den er blank.
Fordel pizzasausen jevnt utover pizzabunnen. Fordel så løken oppå sausen, og topp med mozzarellaen. Hell laken av maisen, og fordel skinken og maisen oppå mozzarellaen. Stek pizzaen i ovnen i ca. 15 minutter, eller til den har fått litt farge.
Skyll salatbladene fra hjertesalaten i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Ha salaten i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje.
Fun fact! Mozzarella er verdens mest spiste ost! Osten har sitt opphav i Italia, og ble tradisjonelt laget med melk fra den italienske vannbøffelen. I dag lages osten vanligvis av kumelk som er billigere og mer tilgjengelig enn bøffelmelk.
God middag!