Sprøbakt seifilet med ovnsbakte poteter, spisskålsalat og eple- og estragondressing

Sprøbakt seifilet med ovnsbakte poteter, spisskålsalat og eple- og estragondressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • sukker
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Tempurasei
330 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Hvitløksfedd
1 stk
Estragon
1 bunt
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
Norsk eple
1 stk
Spisskål
½ stk
Sitron
½ stk
Gulrot
1 stk
Salt
½ ts
Sukker
1 ts
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 660 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også rive gulrøttene på den grove siden av et rivjern.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene nederst i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
 Skrell hvitløken. Skyll og dra estragonbladene av stilkene. Ha bladene i et litermål sammen med yoghurten, majonesen og hvitløken. Kjør det sammen med en stavmikser. Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha dressingen i en skål og vend inn epleterningene. Smak til med salt og pepper. 
Kutt spisskålen i tynne strimler. Skrell og skjær lange bånd av gulroten med en mandolin eller skreller (se tips). Ha kålen og gulroten i en serveringsskål og kna det sammen med ½ ts salt, til kålen mykner. Vend deretter inn saften fra halve sitronen, 1 ts sukker og litt pepper.
 Kutt resten av sitronen i båter, og server til retten. Vel bekomme!
God middag!