Elgkarbonader med potetmos, sjysaus og tyttebær
Glutenfri

Elgkarbonader med potetmos, sjysaus og tyttebær

4.21 (63)
Under 20 min
5 Ingredienser
Smaken av varme karbonader i en fyldig sjysaus fører minnene tilbake til bestemors kjøkken. Godt og nostalgisk – husmannskost på sitt beste.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • olje
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Elgkarbonader
360 g
(Melk, Laktose)
Sjysaus
1 pakke
(Melk)
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 781 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 64 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også varmes i 10–12 minutter i stekeovnen ved 180 grader varmluft. Sausen kan varmes opp i en kjele for seg selv.

Kok opp en kjele med vann til potetmosen, og en kjele med lettsaltet vann til brokkoli- og blomkålbukettene.
Legg pakken med potetmos i det kokende vannet, og la den småkoke i 10–15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side. Hell over sjysausen, og kok opp.
 Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 3–4 minutter. Hell av vannet.
 Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!