Karbonader med løk, tyttebærglasert eple, soppsaus og potetskiver med grønnkål
4.23 (238)
Under 30 min
8 Ingredienser
Syrlig tyttebærglasert eple og søt pannestekt løk er det perfekte tilbehøret til den tradisjonelle karbonaden.
Syrlig tyttebærglasert eple og søt pannestekt løk er det perfekte tilbehøret til den tradisjonelle karbonaden.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- smør
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Gul løk
1 stk
Grove karbonader m/løk
360 g
Norsk eple
½–1 stk
Rørte tyttebær
½–1 pakke
Soppsaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 695 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ha litt pepper i sausen. Rist hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter, det gir pepperen en mildere smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og hvitløken i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er myk og lett gyllen. Krydre med salt og pepper, og ha løken over i en serveringsskål.
Ha litt smør i stekepannen, og stek karbonadene på middels høy varme i omtrent 1 minutt på hver side. Ha karbonadene over på stekebrettet med potetene. Bland grønnkål- og brokkoliblandingen med potetene. Stek det hele videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen, og ha i litt olje. Stek eplet på høy varme i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
God middag!