Glutenfri
Krydrede kyllingkjøttboller med parmesanpoteter, tomatsalsa og aioli
4.19 (717)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- salt
- pepper
- olje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Panering
50 g
Red rub-krydder
½ pakke
Persillade
1 pakke
Melk
½ dl
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Tomatsalsa
1 pakke
Aioli
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 872 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan ha litt vann på hendene før du ruller kjøttbollene. Bruk gjerne opp grønnsaksrester i den friske salaten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn osten, og stek potetene i 5 minutter til.
Bland sammen kyllingkjøttdeigen, paneringen, ½ dl melk, krydderblandingene og litt salt i en bolle. Rull små kjøttboller av kjøttdeigen (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i et par minutter på hver side, til de har en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek kjøttbollene videre i 4–5 minutter, til de er gjennomstekte.
Skyll salaten og kutt den i strimler. Kutt tomaten i terninger. Ha salaten og tomaten i en bolle, og vend inn litt olivenolje og valgfri eddik.
Server tomatsalsaen og aiolien til retten.
God middag!