Fish pakora - Indisk panert lyrfilet med mangochutney og ris

India

Fish pakora - Indisk panert lyrfilet med mangochutney og ris

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser
Pakora er grønnsaker, fisk eller kjøtt som dyppes i en melrøre og frityrstekes.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Maisstivelse
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
1 stk
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Hvetemel
1 dl
(Hvete)
Vann
1½ dl
Basmatiris
125 g
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Ingefær
½ bit
Lime
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 734 kcal
  • Fett: 9 g
  • Karbohydrater: 118 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Bland sammen 1 dl hvetemel, maisstivelsen og garam masala krydderet i en skål. Tilsett 1½ dl vann, og rør godt om, til en jevn røre. Skrell og finhakk hele ingefæren og hvitløken. Skyll og finhakk chilien. Rør inn hvitløken, chilien og halvparten av ingefæren i røren, og la det stå på benken.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Kutt brokkolien i mindre buketter. Skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og løken i omtrent 3 minutter. Tilsett resten av den finhakkede ingefæren. Stek videre i omtrent 30 sekunder og krydre med litt salt. Ha det over i en serverinsskål, og dekk til med aluminiumsfolie. Stekepannen skal brukes i neste steg.
Kutt fiskebitene i to, og vend dem i røren fra punkt 1. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i olje. Stek fisken i pannen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt.
Kutt limen i båter. Server limebåtene, yoghurten og mangochutneyen til retten. 
God middag!