Spøkelsesøyner i radioaktiv saus med lykkekuler, jordepler og heksefingre

Lars er LOL

Glutenfri

Spøkelsesøyner i radioaktiv saus med lykkekuler, jordepler og heksefingre

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
5 Ingredienser
Eller fiskeboller i hvit karrisaus med erter, poteter og gulrøtter, da. Dette er en gammel, god hverdagshelt, en favoritt hos både barn og voksne.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Fiskeboller i hvit saus
700 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Karri
½–1 pakke
Grønne erter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 688 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du ikke "radioaktiv" saus, trenger du ikke å ha karrikrydderet i sausen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i spisse staver til heksefingre. Fordel heksefingrene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek heksefingrene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne, møre og passe skumle.
 Kok jordeplene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje og ønsket mengde karri. La det surre i 1 minutt. Hell spøkelsesøynene og sausen over i kjelen, og kok opp på middels varme under omrøring. La spøkelsesøynene småkoke i den radioaktive sausen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Smak eventuelt til med mer av karrien. Strø de grønne lykkekulene over den radioaktive sausen et par minutter før servering.  
God middag!
God middag!