Roede
Kyllingtaco med chipotle, fullkornstortilla, syltet rødløk og urtedressing
4.16 (772)
Under 40 min
13 Ingredienser
Prøv en utradisjonell variant av fredagstacoen. Kyllingen er saftig og aromatisk, og med friske grønnsaker og mager dressing blir dette en Roedefavoritt.
Prøv en utradisjonell variant av fredagstacoen. Kyllingen er saftig og aromatisk, og med friske grønnsaker og mager dressing blir dette en Roedefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- vann
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- salt
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Chipotlemiks
½ pakke
Olje
½ ss
Vann
½ dl
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Maiskorn
1 pakke
Fullkornstortillaer
4 stk
Revet Grande Premium
½ pakke
Tomatsalsa
50–100 g
Lett urtedressing
40–75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 830 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 88 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering. Ha løken over i en skål.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i løken, hvitløken og ønsket mengde av chipotlemiksen. Stek videre i et par minutter, og ha i ½ dl vann. Kok det hele i et par minutter til, til vannet har kokt inn. Krydre med litt salt.
Skyll og tørk spinaten, og kutt den i strimler. Kutt tomaten i terninger, og limen i båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Ha grønnsakene i hver sin skål, eller på et stort fat.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Server Grande Premium-osten, tomatsalsaen og urtedressingen til retten.
125 g Tortilla: 1 stk Grønnsaker: 150 g Dressing: 1 ss Salsa: 1 ss Ost: 10 g Energiinnhold: ca. 480 kcal.
God middag!