Bibimbap med soyastekt sopp, spicy kålsalat og stekt egg
30-40
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Bibimbap med soyastekt sopp, spicy kålsalat og stekt egg

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • soyasaus
  • olivenolje
  • olje
  • salt

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Spicy kålsalat

ingefær
Ingefær
1 bit
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ts

Speilegg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Soyastekt sopp

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
shiitakesopp
Shiitakesopp
100 g
aromasopp
Aromasopp
200 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss

Spinatsalat

spinat
Spinat
50 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
½ pakke
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts

Saus

srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
Soyasaus (Soya)
3 ss
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 533 kcal
  • Fett 13 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag kålsalaten dagen før for å la smakene utvikle seg enda mer.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Spicy kålsalat: Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Ha det i en skål, og bland inn tomatpurèen, 1 ss eddik, 2 ts sukker og ønsket mengde av srirachasausen. Srirachasausen er en sterk chilisaus, så smak dere fram til en passende styrke. Skyll og grovhakk kinakålen, og bland den godt sammen med marinaden.    
  3. Speilegg: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i omtrent 3 minutter, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt. Legg eggene over på en tallerken. 
  4. Soyastekt sopp: Skrell hvitløken og løken. Finhakk hvitløken og kutt løken i strimler. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Stek soppen og løken i omtrent 3 minutter. Tilsett litt olje, sesamfrøene, hvitløken og 1 ss soyasaus, og stek videre i omtrent 1 minutt.  
  5. Spinatsalat: Skyll og tørk spinaten, og ha den i en serveringsskål. Bland inn resten av sesamfrøene, ½ ss olivenolje, 1 ts eddik og litt salt. 
  6. Saus: Rør sammen resten av srirachasausen, 3 ss soyasaus og 1 ts sukker i en liten skål.  
  7. Fordel risen, kålsalaten, soppen og spinatsalaten i skåler. Topp med speileggene og sausen.