Glutenfri
Krydrede kyllingkjøttboller med ostegratinerte poteter og urtemajones
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- salt
- pepper
- olje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
Bakepotet
1 stk
Revet Grande Premium
½ pakke
Kyllingkjøttdeig
150 g
Panering
¼ pakke
Paprikakrydder
⅓ pakke
Persillade
⅓ pakke
Melk
3 ss
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Persillade
⅓ pakke
Lettmajones
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 881 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fukt hendene med litt vann når du ruller kjøttbollene, da klistrer det seg ikke like fort på hendene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt bakepoteten i grove terninger. Fordel potetterningene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek de i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn osten, og stek poteten videre i omtrent 5 minutter, til osten er gyllen.
Bland sammen kyllingkjøttdeigen, ¼ pakke av paneringen, 3 ss melk, krydderblandingene og litt salt i en bolle. Rull små kjøttboller av kjøttdeigen (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i et par minutter på hver side, til de har en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek kjøttbollene videre i 4–5 minutter, til de er gjennomstekte.
Kutt tomaten i terninger. Ha salaten og tomaten i en bolle, og vend inn litt olivenolje og valgfri eddik.
Bland sammen kryddermiksen og lettmajonesen i en skål, og server den til retten.
God middag!