Chili con carne med sprøstekte fullkornstortillaer
Roede
Laktosefri

Chili con carne med sprøstekte fullkornstortillaer

4.11 (157)
Under 35 min
11 Ingredienser
Denne aromatiske tex-mexretten med bønner og lime er en sikker vinner rundt middagsbordet. Med fullkornstortillaer blir dette en både sunt og godt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Karbonadedeig
300 g
Three spice
½–1 pakke
Moste tomater
350 ml
Oksebuljong
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Fullkornstortillaer
2–4 stk
(Hvete)
Olje
1 ts
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 678 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre chili con carnen med oregano, kanel, spisskummen, chilipulver, chipotle, tabasco eller litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde. Server gjerne lettrømme, kesam eller yoghurt til retten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og finhakk ønsket mengde av chilien. Kutt paprikaen i biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del den i mindre biter, og krydre med tacokrydderet. Tilsett løken, hvitløken, chilien og paprikaen, og stek det hele i 3–4 minutter, til løken er blank. Ha i bønnene, de moste tomatene, 2 dl vann og oksebuljongen. La chili con carnen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med 1 ts sukker, salt, pepper og eventuelt mer av tacokrydderet (se tips). 
 Kutt tortillalefsene i trekanter, og vend dem i litt olje. Spre tortillaene utover to stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 5 minutter. Vend på dem underveis i steketiden. La de sprø tortillaene kjøle seg ned, og ha dem over i en skål.
Del limen i båter, og server båtene til retten.
350 g Tortilla: ½ stk Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!