Vegetar
Squash- og fetakaker med thailandsk agurksalat, sweet chili-saus og jasminris
4.32 (183)
Under 45 min
13 Ingredienser
Fetaost, squash og koriander er en nydelig kombinasjon, disse thaiinspirerte grønnsakskakene blir sprø, fyldige og innmari gode.
Fetaost, squash og koriander er en nydelig kombinasjon, disse thaiinspirerte grønnsakskakene blir sprø, fyldige og innmari gode.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Hvetemel
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- salt
- olje
Squash
1 stk
Koriander
½ bunt
Fetaost
50 g
Egg
2 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hvetemel
1 dl
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Sukker
1 ss
Salt
½ ts
Jasminris
125 g
Lime
1 stk
Sweet chili-saus
1 pakke
Koriander
½ bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 826 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 101 g
- Protein: 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt gjerne ut hvetemel med rismel for glutenfrie squashkaker.
Riv squashen på den grove siden av et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i et par minutter før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk korianderstilkene, spar bladene til topping. Smuldre fetaosten.
Skyll og kutt agurken i to, og så i skiver på skrå. Skrell og finhakk rødløken. Rør sammen ¼ dl eddik, 1 ss sukker og ½ ts salt i en skål, til sukkeret er oppløst. Vend inn agurken, rødløken og 1 ts av ingefærblandingen i dressingen, og sett salaten i kjøleskapet.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland squashen med eggene, korianderstilkene, fetaosten, 1 dl hvetemel, 1–2 ts av ingefærblandingen og litt salt i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen, i 4–5 minutter på hver side. Legg squashkakene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering.
Kutt limen i båter. Ha limebåtene, sweet chili-sausen, korianderbladene og peanøttene i hver sin skål til servering.
God middag!