Krydderstekt kylling i grove hamburgerbrød med aioli, ovnsbakte potetstaver og paprika
Laktosefri

Krydderstekt kylling i grove hamburgerbrød med aioli, ovnsbakte potetstaver og paprika

4.08 (1791)
Under 30 min
7 Ingredienser
Perfekt krydret lårkjøtt av kylling gjør dette til en ekstra saftig vri på hamburgeren, full av smak. Den gode ramsløkaiolien setter kronen på verket.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Bakepotet
1 stk
Rød paprika
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Paprikakrydder
½ pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Ruccola
50 g
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 824 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 64 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend potetstavene i maisstivelse før du steker dem, det gjør at de blir ekstra sprø.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt poteten i staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg dem gjerne med litt mellomrom, så blir de litt sprø. Stek poteten i ovnen i 20–25 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Rens paprikaen, og del den i to på langs. Legg paprikaen med skinnsiden opp i en ildfast form, drypp over litt olje, og stek den i ovnen sammen med poteten de 12 siste minuttene av steketiden.
 Skjær kyllingen i to. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Krydre med paprikakrydderet, salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha i ½ ss smør. La kyllingen surre i pannen til potetene er ferdig. 
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
 Skyll og tørk ruccolaen. Fyll hamburgerbrødene med ramsløkaiolien, ruccolaen, kyllingen og den stekte paprikaen.
God middag!