Kylling i form med kremet ajvarsaus, squash og bulgur med aprikos
4.35 (110)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Smør
- vann
- olje
Bulgur
125 g
Tørkede aprikoser
½ pakke
Smør
½ ss
Squash
½–1 stk
Spinat
50 g
Rødløk
½ stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Hønsebuljong
½ pakke
Lett crème fraîche
150 g
Ajvar
½–1 pakke
Mandelskiver
1 pakke
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 710 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Grovhakk aprikosene og vend inn aprikosene og ½ ss smør i den ferdigkokte bulguren.
Skyll squashen og spinaten, og skrell rødløken. Kutt squashen i grove terninger, og rødløken i tynne båter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Spar på kraften fra kyllingpakkene, og stek kyllingen i 2 minutter på hver side. Legg kyllingen over i en stor ildfast form. Ha kyllingkraften, ½ dl vann, hønsebuljongen, crème fraîchen og ajvaren i stekepannen og gi det et raskt oppkok. Fordel grønnsakene i formen med kyllingen, og hell over sausen. Stek det hele midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm. Strø mandelskivene over formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
Vel bekomme!
God middag!