Roede
Laktosefri
Storfe- og soppgryte med grønnkål, poteter og rørte tyttebær
4.24 (82)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- margarin
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
Rødløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Storfestrimler
250 g
Oksebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Olje
1 ts
Margarin
2 ss
Hvetemel
2 ss
Vann
4 dl
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Rørte tyttebær
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 511 kcal
- Fett: 11 g
- Karbohydrater: 64 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos av potetene. Mos dem sammen med litt margarin og melk, til ønsket konsistens, og smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Børst av eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Ha i litt ekstra vann, slik at det er plass til gulrøttene. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok dem sammen med potetene de siste 5–7 minuttene av koketiden.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i omtrent 5 minutter. Ha det over i en skål. Skru opp til høy varme, og stek kjøttet i omtrent 1 minutt. Stek det gjerne i to omganger. Ha løken og soppen tilbake i gryten, og tilsett 2 ss margarin. Rør inn oksebuljongen, soppulveret og 2 ss hvetemel. Tilsett 4 dl vann, litt og litt, under omrøring, og kok opp. Tilsett grønnkålen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
250 g Potet: 150 g Gulrot: 150 g Rørte tyttebær: 1 ss Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!