Vegetarenchiladas med svarte bønner, koriander og nachochips
Vegetar

Vegetarenchiladas med svarte bønner, koriander og nachochips

4.15 (487)
Under 30 min
17 Ingredienser
Enchiladas kommer opprinnelig fra Mexico, og er ostegratinerte tortillaer fylt med et kjøtt- eller bønnefyll, i en saus full av smak. Disse er vegetariske.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
Three spice
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Olje
3 ss
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
3–4 dl
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Rød paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Three spice
½ pakke
Tortillalefser
2 stk
(Hvete)
Revet ost
100 g
(Melk)
Hjertesalat
1 stk
Lime
½ stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Koriander
½ bunt
Nachochips
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1241 kcal
  • Fett: 62 g
  • Karbohydrater: 126 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt chili og kanel i enchiladasausen for en kraftigere smak.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i 3 ss olje. Stek halvparten av tacokrydderet i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss hvetemel, grønnsaksbuljongen og tomatpuréen, og rør alt sammen til en jevn røre. Spe på med 3–4 dl vann, litt etter litt, til du har en jevn enchiladasaus. Smak til med salt og pepper (se tips). 
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og kutt paprikaen i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll og finhakk korianderen. Del limen i to. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, til den er blank. Tilsett hvitløken, paprikaen, bønnene, halvparten av den finhakkede korianderen og resten av tacokrydderet. Stek fyllet i omtrent 8–10 minutter, og smak til med saft fra halve limen, salt og pepper. 
 Fyll tortillalefsene med fyllet, rull dem sammen, og legg dem i en ildfast form med bretten ned. Hell over enchiladasausen, og dryss over den revne osten. Stek enchiladaene i ovnen i 6–8 minutter.  
 Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Ha salaten i en salatbolle, press over litt saft fra resten av limen, og bland godt. 
 Server rømmen, resten av korianderen og nachochipsene til retten. 
God middag!