Bulgogi - Marinert svinefilet med pære- og pak choysalat, ris og soyamajones

Korea

Laktosefri

Bulgogi - Marinert svinefilet med pære- og pak choysalat, ris og soyamajones

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
Kinesisk wok- og dippsaus
¼ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Filetstykke av svin
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
¾ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Jasminris
125 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
1 bit
Tomatpuré
1 ss
Chiliflak
½–1 pakke
Pære
1 stk
Pak choy
1 stk
Sukker
1 ss
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 696 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skjær opp kjøttet kvelden før, og la det ligge i marinaden frem til det skal brukes neste dag.

Bland sammen majonesen og ¼ av den kinesiske wok- og dippsausen i en skål.
Skjær kjøttet i skiver og deretter i strimler. Ha kjøttet i en bolle og bland inn resten av den kinesiske wok- og dippsausen og 1 ss soyasaus. La det stå på benken til det skal stekes. 
Tilbered risen som anvist på pakken. 
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i pannen i omtrent 2 minutter, til de er nøttebrun. Skrell og finhakk hvitløken og omtrent 1 ss av ingefæren. Ha hvitløken, ingefæren, 1 ss av tomatpurèen, 1 ss sukker, 1 ss soyasaus, 1 ts eddik og ønsket mengde av chiliflakene i en serveringsskål, og rør godt om. Skyll og kutt pæren i terninger. Skyll og kutt pak choyen i strimler. Bland pæren og pak choyen inn i hvitløk- og ingefærblandingen, og topp med sesamfrøene.    
Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til høy varme. Ha i litt olje og stek det marinerte kjøttet i 4–5 minutter, eller til det er gjennomstekt.
Kutt enden av salaten, og skyll og tørk bladene. Skyll og kutt agurken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Fyll salatbladene med risen, bulgogien, pæresalaten og agurken, og topp med soyamajonesen.  
God middag!