Roede
Laktosefri
Kyllingbryst og kikerter med bakte grønnsaker
aprikosbulgur og spicy dressing4.07 (153)
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Grønn squash
1 stk
Olje
1 ts
Kikerter
½–1 pakke
Kyllingbryst
300 g
Persillade
1 pakke
Olje
1 ts
Bulgur
125 g
Tørkede aprikoser
½–1 pakke
Lime
1 stk
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Srirachasaus
¼–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 571 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Blir det trangt i stekepannen kan du ha kikertene direkte på stekebrettet med grønnsakene og kyllingen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell gulrøttene og rødløken. Kutt gulrøttene i grove skiver på skrå, og løken i båter. Skyll og kutt squashen i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
Sil og skyll kikertene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen på den ene siden i 2 minutter. Tilsett kikertene i stekepannen. Snu kyllingen og stek den i 2 minutter på den andre siden. Krydre kyllingen og kikertene med persilladen og litt salt. Ta grønnsakene ut av ovnen, og fordel kikertene og kyllingen oppå. Stek det hele videre i ovnen i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Kutt aprikosene i mindre biter, og vend dem inn i den ferdigkokte bulguren.
Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha yoghurten og limeskallet i en skål, og smak til med ønsket mengde av srirachasausen. Kutt ønsket mengde av limen i båter, og server dem til retten.
170 g Kylling: 100 g Kikerter: 50 g Bulgur: 100 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!