Kyllingbryst og kikerter med bakte grønnsaker, aprikosbulgur og spicy lettmajones
Roede
Laktosefri

Kyllingbryst og kikerter med bakte grønnsaker

aprikosbulgur og spicy lettmajones
4.09 (95)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Grønn squash
1 stk
Olje
1 ts
Kikerter
½–1 pakke
Kyllingbryst
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Olje
1 ts
Bulgur
125 g
(Hvete)
Tørkede aprikoser
½–1 pakke
(Sulfitt)
Lime
1 stk
Lettmajones
½–1 pakke
(Egg)
Srirachasaus
¼–½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 610 kcal
  • Fett: 17 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Blir det trangt i stekepannen kan du først steke kyllingen, ta den ut, og så steke kikertene.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell gulrøttene og rødløken. Kutt gulrøttene i grove skiver på skrå, og løken i båter. Skyll og kutt squashen i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.  
 Sil og skyll kikertene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen på den ene siden i 2 minutter. Tilsett kikertene i stekepannen. Snu kyllingen og stek den i 2 minutter på den andre siden. Krydre kyllingen og kikertene med persilladen og litt salt. Ta grønnsakene ut av ovnen, og fordel kikertene og kyllingen oppå. Stek det hele videre i ovnen i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Kutt aprikosene i mindre biter, og vend dem inn i den ferdigkokte bulguren. 
 Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha lettmajonesen og limeskallet i en skål, og smak til med saft fra limen og ønsket mengde av srirachasausen. 
170 g Kylling: 100 g Kikerter: 50 g Bulgur: 100 g Lettmajones: 1 ss Energiinnhold: ca. 510 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!