Kylling i form med kokoskrem, grønnsaker og ris
Laktosefri
Glutenfri

Kylling i form med kokoskrem, grønnsaker og ris

4.27 (136)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Jasminris
135 g
Blomkål
½–1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Rød paprika
½–1 stk
Kokoskrem
1 pakke
Sweet chili-saus
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Karri
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 655 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra saftig kylling kan du bruke et steketermometer og sette i den tykkeste delen av kyllingen. Ta ut kyllingen når kjernetemperaturen er på 65 °C, og la kjøttet hvile i 5 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del blomkålen i buketter. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingbrystet med salt og pepper, og stek det i 1–2 minutter på hver side, til det får litt farge. Legg kyllingen over i en ildfast form.
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek paprikaen i 2–3 minutter, til den blir myk. Tilsett 1 dl vann, kokoskremen, halve pakken med sweet chilisaus, hønsebuljongen og soyasausen. Kok opp og smak til med karri, salt og pepper. Ha sausen over i formen med kyllingen. Legg i blomkålen, og stek det hele midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips).
Del kyllingbrystet i to før servering. Vel bekomme!
God middag!