Laktosefri
Glutenfri
Svinekam med brokkoliris
syltet rødløk og currydressingNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Jasminris
½ pakke
Finrevet brokkoli
200 g
Sjalottløk
½ stk
Reddiker
1 pakke
Sitron
½ stk
Smør
½ ss
Svinekam
150 g
Curry- og mangodressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 890 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 85 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du syltet rødløk til overs, kan du oppbevare den i laken i en tett beholder i kjøleskapet.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile frem til servering.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og del reddikene i båter. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek sjalottløken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Tilsett den finrevne brokkolien og reddikene, og stek videre i 2–3 minutter. Vend inn den kokte risen og ½ ss smør, og smak til med sitronskallet, saft fra sitronen, salt og pepper.
Server curry- og mangodressingen til retten.
God middag!