Svinekam med brokkoliris, syltet rødløk og currydressing
Laktosefri
Glutenfri

Svinekam med brokkoliris

syltet rødløk og currydressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Jasminris
½ pakke
Finrevet brokkoli
200 g
Sjalottløk
½ stk
Reddiker
1 pakke
Sitron
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Svinekam
150 g
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 901 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du syltet rødløk til overs, kan du oppbevare den i laken i en tett beholder i kjøleskapet.

 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile frem til servering.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og del reddikene i båter. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek sjalottløken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Tilsett den finrevne brokkolien og reddikene, og stek videre i 2–3 minutter. Vend inn den kokte risen og ½ ss smør, og smak til med sitronskallet, saft fra sitronen, salt og pepper. 
Server curry- og mangodressingen til retten.
God middag!