Laktosefri
Limebakt laksefilet med potetpuré og teriyakismørsaus
4.19 (88)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- melk
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Poteter
200–350 g
Smør
1 ss
Melk
½–1 dl
Pastinakk
1 stk
Grønnkål
50 g
Laksefilet
135 g
Lime
½ stk
Teriyakisaus
½ pakke
Lime
½ stk
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 820 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 71 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold gjerne skallet på potetene for en grovere, men mer næringsrik potetpuré. Skyll dem da, istedenfor å skrelle dem.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt potetene i fire (se tips). Kok dem i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Skrell og kutt pastinakken i fire på langs. Ha pastinakken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek pastinakken i ovnen i omtrent 10 minutter.
Ta pastinakken ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Legg fiskestykket over grønnsakene, eller ved siden av. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern over laksen, og krydre med litt salt. Stek grønnsakene og fisken videre i ovnen i 8–10 minutter.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele. La det småkoke i omtrent 1 minutt, til det er lett gyllent. Tilsett ønsket mengde av teriyakisausen, og kok opp. Smak til med saft fra limen rett før servering.
Vel bekomme!
God middag!