Laksepoke med agurk, syltet rødkål og chilimajones
Laktosefri

Laksepoke med agurk, syltet rødkål og chilimajones

4.08 (103)
Under 20 min
9 Ingredienser
Poke er en hawaiisk rett med rå fisk kuttet i terninger. Her får du en megagod versjon med marinert og stekt fisk.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
Jasminris
½ pakke
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Ponzusaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Grønt eple
½ stk
Agurk
½ stk
Gulrot
½ stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1041 kcal
  • Fett: 56 g
  • Karbohydrater: 95 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl eddik i en kjele. Rør rundt til sukkeret har smeltet. Ha rødkålen i laken, og la den småkoke på lav varme under lokk i omtrent 3 minutter. Ta kjelen av varmen, og la rødkålen trekke frem til servering. Hell av laken ved servering. 
 Skjær fisken i store terninger, og vend terningene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Skru varmen av stekepannen. Ha ponzusausen over fisken, og la fisken hvile i stekepannen frem til servering.   
Skyll eplet og agurken, og kutt eplet og ønsket mengde av agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. 
Legg risen i en skål og fordel laksen, eplet, agurken, gulroten og den syltede rødkålen over. Topp retten med resten av ponzusausen og chilimajonesen. 
God middag!