Bakt sellerirot med daddelchutney, krydrede linser, raita og nanbrød
Vegetar

Bakt sellerirot med daddelchutney, krydrede linser, raita og nanbrød

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Grønnkål
100 g
Daddelchutney
½ glass
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Røde linser
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Vann
4 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Nanbrød
½–1 pakke
(Hvete, Rug)
Granateple
½ stk
Sitron
½ stk
Koriander
½ bunt
Mynte
½ bunt
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Mynte
¼ bunt
Koriander
¼ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 823 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 114 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skjær av skallet, og del selleriroten i grove biter. Fordel dem i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak sellerirotbitene i øverste del av ovnen i omtrent 30 minutter.
 Skyll mynten og korianderen og finhakk halvparten. Vend de finhakkede urtene sammen med yoghurten i en skål, og smak til med salt og pepper.
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen og de røde linsene. Stek linsene i 1–2 minutter, og rør inn garam masala krydderet og grønnsaksbuljongen. Ha i 4 dl vann og kok opp. La det småkoke i 5–6 minutter til linsene er møre og mesteparten av væsken har kokt inn. Spe eventuelt med litt mer vann hvis det trengs. Ta kjelen av varmen, rør inn 1 ss smør og smak til med saften fra halve sitronen.
Skru ned temperaturen på ovnen til 180 grader. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Sett grønnkålen i ovnen under sellerien, og stek det hele videre i 6–7 minutter til, til sellerien er mør og grønnkålen er sprø. Vend daddelchutneyen inn med selleriroten før servering.
 Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
 Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, brekk granateplet i fire deler, og plukk ut kjernene. Kutt resten av sitronen i båter. Topp retten med grønnkålen, granateplekjernene og resten av urtene, og server sitronbåtene og raitaen ved siden av.
God middag!