Jul
Glutenfri
Svineknoke med rotmos, ovnsbakt rosenkål, fløtesaus og tyttebær
4.46 (85)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Svineknoker
2 stk
Rotmos
200 g
Fløtesaus
½–1 pakke
Rosenkål
200 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 604 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke rosenkålen i stekepannen hvis du ønsker det!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 2 liter vann til rotmosen og fløtesausen.
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha kjøttet og kraften fra pakkene over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til det er gjennomvarmt. Snu på kjøttet halvveis inn i steketiden.
Legg posene med rotmosen og fløtesausen i kjelen fra punkt 1, og la dem småkoke på lav varme i 15–20 minutter.
Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålen, og kutt dem i to. Ha rosenkålen i en ildfast form, eventuelt i formen med kjøttet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rosenkålen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt (se tips).
Ha rotmosen og fløtesausen over i hver sin serveringsskål. Tilsett gjerne kraften fra kjøttet i fløtesausen før servering.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!