Thailand
Laktosefri
Glutenfri
Thailandsk massaman-curry med kyllinglår, poteter og ris
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
14 Ingredienser
Denne thailandske curryen har en deilig varme og rund spice, som passer perfekt på kalde vinterdager. Alle ingredienser er kokt i curryen for ekstra mye smak.
Denne thailandske curryen har en deilig varme og rund spice, som passer perfekt på kalde vinterdager. Alle ingredienser er kokt i curryen for ekstra mye smak.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- salt
- olje
- pepper
Poteter
350 g
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Grønne bønner
150 g
Kyllinglår med skinn og ben
520 g
Sitrongress
1 stk
Lime
1 stk
Massaman currypaste
½–1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Vann
2 dl
Jasminris
135 g
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1115 kcal
- Fett: 51 g
- Karbohydrater: 106 g
- Protein: 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok curryen uten lokk for en tykkere konsistens.
Skrell potetene og gulroten, og kutt dem i store terninger. Skyll og kutt aspargesbønnene i to. Skrell og kutt løken i båter. Tørk kyllinglårene med litt papir og kutt dem i to ved leddet. Skyll og bank sitrongresset mot fjølen, eller knus det med et flatt knivblad, og kutt det i fire. Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern, og ha det over i en skål. Del limen i to, og kutt den ene halve delen i fire båter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 3–4 minutter, eller til skinnet har fått en stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper, snu kyllingen og ha i gulroten, potetene og løken. Tilsett currypasten og sitrongresset, og la det hele frese i omtrent 1 minutt. Bland maisstivelsen, 2 dl vann og kokoskremen i en skål, og ha det i gryten. Kok opp, og la den småkoke under lokk i omtrent 15 minutter, til grønnsakene er møre og kyllingen er gjennomkokt. Vend inn aspargesbønnene, og smak til gryten med soyasausen, limeskallet og saften fra den halve limen.
Skyll og grovhakk korianderen. Server risen, korianderen, limebåtene og peanøttene til retten.
God middag!