Thailand
Laktosefri
Tom Yum suppe med marinerte reker, sopp, smilende egg og nudler
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
19 Ingredienser
Tom Yum er en thailandsk, varm og syrlig buljongbasert suppe. Her kan man fint gå ned i mengder på spice, hvis man ønsker en mildere rett.
Tom Yum er en thailandsk, varm og syrlig buljongbasert suppe. Her kan man fint gå ned i mengder på spice, hvis man ønsker en mildere rett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- soyasaus
- olje
- salt
Reker
100 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Lime
½ stk
Sjampinjong
100 g
Brokkoli
½ stk
Gul løk
1 stk
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Fiskebuljong
1 pakke
Kaffirlimeblader
1 stk
Lime
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Vann
5 dl
Glutenfri soyasaus
1 pose
Egg
2 stk
Eggenudler
125 g
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 442 kcal
- Fett: 9 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en mildere smak på retten, kan chilien droppes i suppen og i marinaden til rekene. Hvis du er glad i spice, kan du gjerne hakke chilien fra buljongen og servere den til suppen.
Skyll og tørk rekene, og legg dem over i en skål. Bland inn det røkte chilikrydderet (se tips), sammen med saften fra halvparten av limen, og litt salt og pepper. La rekene marinere mens resten av retten lages. Rens soppene for eventuelle jordrester og kutt dem i skiver. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i tynne skiver.
Skrell og finhakk løken, ingefæren og hvitløksfeddet. Skyll og snitt chilien i to. Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha løken, ingefæren, hvitløken og chilien i kjelen sammen med tomatpuréen, og la det steke i omtrent 2 minutter. Tilsett buljongene, limebladene og 5 dl vann. Kok opp, og la suppen småkoke frem til servering. Ta ut limebladene og chilien (se tips). Smak til suppen med saften fra resten av limen, chiliflakene og soyasaus.
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og brokkolien i omtrent 2 minutter, til de har fått litt farge. Skru av varmen og vend inn rekene.
Skyll og grovhakk korianderen. Fordel nudlene i skåler og topp med rekene og grønnsakene, eggene og korianderen. Hell suppen over. Vel bekomme!
God middag!