Klassisk hamburger med grønn salat, syltet rødløk, chilimajones og potetkløfter

Klassisk hamburger med grønn salat, syltet rødløk, chilimajones og potetkløfter

4.18 (1073)
Under 30 min
8 Ingredienser
Hva slår vel en god og saftig hamburger med klassisk tilbehør på en helt vanlig hverdag? Dette er hverdagskos på sitt beste.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Kjøttdeig
300 g
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Salt
½ ts
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Melk, Laktose)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 804 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl valgfri eddik. Tilsett rødløken, og la den stå å trekke frem til servering. 
Elt kjøttdeigen lett sammen med det meksikanske grillkrydderet, 1 ts salt og litt pepper. Form burgere av deigen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side.
Skyll tomatene og salaten. Kutt tomatene i skiver. 
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Topp burgeren med chilimajonesen! 
God middag!
God middag!