Pasta carbonara med bacon og grønne erter

Pasta carbonara med bacon og grønne erter

4.16 (4238)
Under 20 min
9 Ingredienser
Carbonara er en klassisk italiensk pastafavoritt med sprøstekt bacon, friske, grønne erter og en god kremet saus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Pasta
200 g
(Hvete)
Gul løk
1 stk
Baconterninger
150 g
Matfløte
200–300 g
(Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Egg
1 stk
(Egg)
Tobladssalat
100 g
Tomat
1 stk
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 954 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 92 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hold av litt av kokevannet fra pastaen i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du bare med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander eggene og fløten sammen: Er fløten for varm, kan eggene klumpe seg og retten vil fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i omtrent 4–5 minutter, til det er sprøtt. Tilsett løken, og stek videre i et par minutter, til den er litt gyllen. Ha i matfløten, og la pastasausen småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn ertene, og smak til med salt og pepper. Knekk egget, skill eggeplommen fra eggehviten, og vend eggeplommen inn i pastasausen rett før servering.  
 Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen salaten og tomatterningene i en salatbolle, og smak til med olivenolje rett før servering. 
 Bland sausen inn i den ferdigkokte pastaen, og topp med den revne osten og grovkvernet pepper.
God middag!