Sennepsbakt laks med rødbeter, grønnkål og kremet appelsinsaus

Jul

Sennepsbakt laks med rødbeter, grønnkål og kremet appelsinsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rødbeter
2 stk
Grønnkål
50 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Kremet appelsinsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 621 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 47 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk plasthansker når du skreller rødbetene, da de gir fra seg mye fargestoff. Du kan også dele potetene, og steke dem i ovnen med rødbetene, hvis du ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og kutt rødbetene i jevnstore båter. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
Ha fisken i en smurt ildfast form, og smør sennepen oppå fisken. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.   
 Ta rødbetene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek det hele i ovnen i omtrent 4 minutter til, eller til rødbetene er møre og grønnkålen er sprø.  
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.  
Vel bekomme!
God middag!