Vietnamesisk burrito med svinedeig, koriander- og gulrotsalat og jasminris
Laktosefri

Vietnamesisk burrito med svinedeig, koriander- og gulrotsalat og jasminris

3.95 (106)
Under 20 min
14 Ingredienser
Krydret kjøttdeig, søt mango og frisk ingefær. Her får du den velkjente mexikanske burritoen med en vietnamesisk vri.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • honning
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
Jasminris
65 g
Ingefær
½ bit
Gulrøtter
2 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Mango
½ stk
Tobladssalat
50 g
Tortillalefser
4 stk
(Hvete)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig av svin
300 g
Ingefær
½ bit
Lime
½ stk
Srirachasaus
½ pakke
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Honning
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 816 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 110 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere risen ved siden av retten, eller blande den med koriander- og gulrotsalaten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kok risen som anvist på pakken. 
Skrell og finriv hele ingefæren på et rivjern. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen. Ha gulrøttene, korianderen og halvparten av ingefæren i en bolle. Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Del limen i to. Ha saften fra halve limen og litt av skallet i bollen, og krydre med salt og pepper.
Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll salaten. Pakk lefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter.
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinedeigen i omtrent 4 minutter, og del den i mindre biter.
 Tilsett sjalottløken, hvitløken og resten av den revne ingefæren. Stek videre i 2 minutter. Press over resten av saften fra resten av limen. Tilsett 1 ss soyasaus, ½ ss honning, ønsket mengde av srirachasausen og litt salt. Stek det hele i 2 minutter, mens du blander godt. Bland den kokte risen med svinedeigen. 
Fyll de varme tortillalefsene med svin- og risblandingen, gulrotsalaten, salaten og mangoen, og rull sammen.
God middag!