Laktosefri
Glutenfri
Tom Kha Gai - kremet kokossuppe med kylling
4.4 (153)
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- salt
- olje
Sjalottløk
1 stk
Ingefær
1 bit
Sjampinjong
100 g
Tomat
1 stk
Chili
½ stk
Sitrongress
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Kokoskrem
2 pakke
Kaffirlimeblader
1 stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
Lime
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Vann
5 dl
Sukker
½ ss
Jasminris
135 g
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 687 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Den enkleste måten å skrelle ingefæren på er å bruke en skje til å skrape av skallet.
Skrell og kutt sjalottløken i grove biter. Skrell ingefæren og kutt den i tynne skiver (se tips). Børst av eventulle jordrester på soppen. Skyll tomaten og chilien. Kutt tomaten og soppen i båter, og finhakk halve chilien. Ta av det ytterste laget på sitrongresset. Knus det lett med baksiden av kniven, og del det i to. Del kyllingen i munnstore biter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, ingefæren, chilien og sitrongresset i 1 minutt. Tilsett 5 dl vann og hønsebuljongen, og la suppen småkoke i 5 minutter. Ha i kokoskremen, limebladene, ½ ss sukker, halve posen med soyasaus, soppen, tomaten og kyllingen, og la det trekke i 5–6 minutter til, eller til kyllingen er gjennomkokt. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) på limen. Smak til suppen med litt av limeskallet, salt, og saften fra halve limen før servering.
Kutt resten av chilien i tynne skiver, og kutt resten av limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Topp suppen med chilien og korianderen, og server limebåtene ved siden av.
God middag!