Ovnsbakt gresskarsuppe med svart ris, bønner og krutonger

Godt og rimelig

Godt og rimelig
Vegetar

Ovnsbakt gresskarsuppe med svart ris, bønner og krutonger

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
11 Ingredienser
Flaskegresskaret har en søt, nøtteaktig smak, og egner seg perfekt til supper. Suppen toppes med bønner, ris og krutonger.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Flaskegresskar
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Timian
½ bunt
Svarte bønner
1 pakke
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Vann
4 dl
Krutonger
½–1 pakke
(Hvete)
Timian
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 748 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 109 g
  • Protein: 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Skrell gresskaret, kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i små terninger. Skrell hvitløken og løken. Kutt løken i båter. Skyll og dra av bladene fra halvparten av timianstilkene. Fordel gresskarbitene, løken og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt, pepper og timianbladene. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til gresskarterningene er gylne og møre. 
Skyll bønnene. Ha bønnene over i en skål og bland inn balsamicovinaigretten. Krydre med litt salt og pepper.
Kok opp 4 dl vann i en kjele og ha i grønnsaksbuljongen. Ha hvitløken, løken, crème fraîchen og ¾ av gresskarterningene i buljongvannet. Resten av gresskarterningene skal brukes som topping. Kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. 
 Topp suppen med resten av gresskarterningene, risen, bønnene, krutongene og resten av timianen. 
God middag!