Laktosefri
Ponzubakt lyr med korianderris og soyastekte grønnsaker
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- soyasaus
- eplesider- eller hvitvinseddik
- pepper
- olje
Jasminris
135 g
Koriander
½ bunt
Lyrfilet
325 g
Ponzusaus
1 pakke
Koriander
½ bunt
Smør
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Rødkål
200 g
Soyasaus
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 488 kcal
- Fett: 6 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server sjyen fra den ildfaste formen til retten.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll korianderen, finhakk halvparten og grovhakk resten. Vend den finhakkede korianderen inn med den ferdigkokte risen.
Fordel fisken i en ildfast form og ha over 1 ss smør og ponzusausen. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Dryss den grovhakkede korianderen over den ferdigstekte fisken.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver på skrå. Kutt kålen i strimler. Varm opp en stor stekepanne, eller wok til høy varme og ha i litt olje. Wok gulrøttene og kålen i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss soyasaus og ½ ss eddik og legg et lokk over stekepannen. La grønnsakene dampe under lokket i omtrent 1 minutt. Krydre med litt pepper.
Vel bekomme!
God middag!