Ingefærmarinerte reker med syltet rødkål, mango og peanøttsaus i fullkornstortillas
Roede
Laktosefri

Ingefærmarinerte reker

med syltet rødkål, mango og peanøttsaus i fullkornstortillas
Ny oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • salt
  • sukker
  • vann
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1½ ss
Reker
100 g
(Skalldyr)
Svarte bønner
1 pakke
Ingefær
½ bit
Lime
1 stk
Agurk
½ stk
Mango
½ stk
Lime
½ stk
Ingefær
½ bit
Fullkornstortillaer
2 stk
(Hvete)
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chiliflak
1 pakke
Lime
½ stk
Sukker
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
642 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
74 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader. 
Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 1½ ss sukker i en kjele. Skru av platen når laken koker, og rør inn kålen. La kålen trekke i laken frem til servering.  
Skyll rekene og bønnene i kaldt vann, og ha dem i en serveringsskål. Skrell og finhakk hele ingefæren. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha skallet og saften fra limen, halvparten av ingefæren og litt salt i skålen med rekene og bønnene, og rør godt om.   
Skyll agurken og skrell mangoen. Kutt dem i terninger, og ha dem i en serveringsskål. Bland inn resten av ingefæren og saften fra halve limen. 
Ha soya- og ingefærsausen, peanøttene, 1 ss sukker, ønsket mengde av chiliflakene, og saften fra resten av limen i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender, og kjør ingrediensene godt sammen.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Del hver tortilla i fire, og fyll dem etter eget ønske.
75 g Reker og bønner: 135 g Mangosalat: 125 g Tortillas: 1 stk Peanøttsaus: 2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal.
God middag!