Gresskarrisotto med beter, grønnkål og chevre
Glutenfri
Vegetar

Gresskarrisotto med beter, grønnkål og chevre

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Flaskegresskar
½ stk
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Grønnkål
50 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Risottoris
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
4½ dl
Chevre
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 708 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 98 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt av chevren inn i risottoen for ekstra smak.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene. Legg gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet. Del gresskarkjøttet i biter på omtrent 2x2 cm, og fordel dem utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Skrell og kutt betene i båter. Ha betene på den andre siden av stekebrettet og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.    
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, buljongen, 1 ss eddik og 4½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om av og til.
 Ha grønnkålen i en bolle, og bland inn litt olje og salt. Legg grønnkålen på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 4–5 minutter av steketiden, og stek det hele videre til grønnkålen er sprø.      
 Ha den revne osten og ¼ av de ovnsbakte gresskarbitene over i en skål, og mos det sammen. Bland mosen inn i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper. 
 Server risottoen med resten av gresskarbitene, betene, grønnkålen og smuldre chevren over.    
God middag!