Pølsegryte med gulrøtter, ris og spinat
20-30
Godt og rimelig
Glutenfri

Pølsegryte med gulrøtter, ris og spinat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Pølsegryte

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
spinat
Spinat
50 g
mager kjøttpølse
Mager kjøttpølse (Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
300–400 g
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
oregano
Oregano
½–1 pakke
Hvetemel
½ ss
Vann
2 dl

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 730 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Pølsegryte: Skrell løken og gulrøttene. Skyll spinaten. Kutt pølsene i skiver, grovhakk løken og kutt gulrøttene i terninger. 
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Pølsegryte, fortsettelse: Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i omtrent 2 minutter, og tilsett pølsebitene, ½ ss hvetemel og tomatpurèen. Stek det hele videre i ett minutt til. Tilsett buljongen, fløten og oreganokrydderet. Tilsett omtrent 2 dl vann, og ha det i gryten. La gryten få et oppkok, skru ned varmen, og la den stå på svak varme under omrøring i omtrent 15 minutter, til gulrøttene er møre. Vend inn spinaten, og smak til med litt salt og pepper.   
  4. God middag!