Ovnsbakte kyllinglår med mathvetesalat og hvitløksdressing
Roede

Ovnsbakte kyllinglår med mathvetesalat og hvitløksdressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Saftige kyllinglår med en mettende og frisk salat. Sammen med mild hvitløksdressing er dette sunt, raskt og godt!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Mathvete
1 pakke
(Hvete, Gluten)
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Kyllinglår
520 g
Hvitløksdressing
½ pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 715 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skyll løken i kaldt vann, eller stek den sammen med kyllingen for å gi den en mildere smak. Bland gjerne inn litt av dressingen i salaten for mer smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kok mathveten som anvist på pakken.  
 Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg den med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt. 
 Skyll og kutt salaten og agurken i strimler. Skrell rødløken og skyll tomaten, og kutt dem i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene og den kokte mathveten i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.   
Server hvitløksdressingen til retten. 
1 stk Byggkornsalat: 250 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!